Thursday, December 22, 2011

editing video

Greeting Text
video
hai nie atika edit
video sendiri tau 
x tau la cantik ke x
nie cuma basic jer
baru berjinak2 
la katakan

Monday, December 19, 2011

kebosanan melanda diriku

Greeting Text

hahahahahaha,
tgk tajuk hari atika share aper yg atika buat kalau kebosanan melanda diri atika,
ahahhhh niela kalu bosan melanda snap pic n then edit
korang tunggu aper lagi 
share la ngan atika aper yg korang wat bila bosan melamda
diri korang

Thursday, December 15, 2011

aper2 aje

Greeting Text

hai korang,
cuti sekolah
x lama dah
korang dah pergi bercuti
ke ngan keluarga
hahaha
atika nie tanyerr
org but myself
x pergi bercuti pon lagi
kalu dpt bercuti
atika rancang 
nak mandi marin water 
dekat dgn teluk batik tu
nak mandi laut takut
sebb
sakarang nie
musim hujan
ok bye

Sunday, December 11, 2011

Greeting Text

hai korang,
ramai x yg 
tgk gerhana bulan smlm
sa pon
sempat tgk jugerr
tpi kat sini
smlm ujan
saya sempat tangkap
gambar sekali
nanti saya
masuk kan gambrnyerr
ok ....

Saturday, December 10, 2011

guna blogskin

Photobucket


hai,
korang,
ari nie nak share
about blogskin
mula2
rase takot nak
guna
tapi bila tgk byk
tuto pasal
blog skin
tu yg
jadi berani
korang plak
cane ader
bran

Thursday, November 24, 2011

berinai

mlm smlm i berinai
taruk 10 jari
adik i yg boys tu pon 
busy nak pakai 
mak i po taruk la inai 
kat jari die
but
yg paling kelakar
bangun pagi
tengok kat jari
perghhhh inai berterabur atas katil
merah siot inai i
 ok sampai sini dulu 
    lain kali kte 
bretemu lg...
muahhhh

Wednesday, November 16, 2011

cannot open my blog

hahaha i so
miss you blogger
for just 2 or 3 week
i cannot sign in
ahhhh i so miss
you finally
i can open
my blog
 SO MISS YOU BLOGGER
    MUAAAAAH

Saturday, October 29, 2011

MY favourite channels

today i wanna to share my favourite channel
my favourite channels is 'PASTA'
ahhh it so best story
it so sweet couple of chef
i love this story

Friday, September 30, 2011

dimasukkan ke dlm wad

12/9/11 aku dimasukkan ke hospital
first2 aku ingt biase jer
pastu kena tahan
aku pon mula2 takut gak nak
hari pertama aku bmlm di wad knk2 sbb doktor
kata bdn aku kecik jd dier cian la kat aku
keesokan ari aku ditukarkan ke wad 2
and then dekat 2 minggu gak la aku kat sana
boring yang amat2 boring
24/9/11 discharged from hospital
hrmmm so happy

Wednesday, August 24, 2011

Salam Lebaran

I want to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri ...
If i have done wrong to you all
please forgive me
but don't need
D & M apologise
because she is my enemy
and will never n ever to
FORGIVE her!!!!!!

SALAM LEBARAN DI UCAPKAN

MAAF ZAHIR DAN BATIN

Wednesday, July 20, 2011

depressed

today cannot stand
to see her face
it make me hate to her....
haaah when i see her face
i become vomiting
why !!!!!
i don't want to
friend with her again
THE FRIEND IS END!!!!!!!!!!!!

Friday, July 1, 2011

HARI BERTEMU WARIS

ari ni ader HARI BERTEMU WARIS
TEACHER SAID me is a quiet
then teacher said you must try to improve
your math and science
because if you went to hostel
this is importance teacher said
my mom right teacher i also target
her get A OR B in math and science
because I suggest to enter into the hostel when finished PMR later
i GET number 10 in the class
i so grateful....
ok ASSALAMUALAIKUM
AND SEE YOU AGAIN...

Wednesday, June 29, 2011

about my bestfriend

first ....i want to share is
Diana...she so sweet and cute
she so nice to me
second is about Suhaila
sha also sweet and cute
but Diana don't like her
i so pity to her
i pretend that i don't friend with her


BUT I LOVE YOU ALL MY FRIEND
BYE ...

Saturday, June 18, 2011

hari kokoria

hari ni best sangat sebab first time merasa hari kokoria.mula kte org masuk umah antu mula2 memeng rasa nervuos because infront of the door have a ghost...so scary pastu kte org jln2 kat gerai2 saye beli spaggetti...and float boleh tahn la...ok ASSALAMMUALIKUM

Sunday, May 8, 2011

selamat hari ibu

selamat hari ibu
kpd ibuku HAMIDAH TAN
SEMOGA PANJANG UMUR
TANPUMU HIDUPKU X BEERTI....

Tuesday, April 26, 2011

kena cucuk HPV

salam,
semlm kat sek ...kena cucuk HPV
semua org kate sakit tapi x sakit pon....
cume kebas jer......
ok bye2.....

Wednesday, April 20, 2011

serabut otak

huhhuhu serabut gile
kepale otak di buat nyerr
mcm2  nak kena hafal...nyerrr
dah exam x lame dah
so scary
naik sek menengah
lagi bertambah
dari 5
naik 8

Saturday, April 16, 2011

lame x update

lame gile aku x update blogger nie
so long....tu  je yg aku nakckp 
bye......

Sunday, April 3, 2011

kenapa tak rogol saya

Kisah benar ini berlaku di US. Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.
Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.
Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan.
Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.
Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.
Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.
Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenal pasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.
Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).
Dia pun tanya perogol itu..
“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?” (Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)
Perogol tu jawab:
“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.” (Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)
Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.
p/s : MORAL CERITA INI???
Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.
“…Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya …” [Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]
Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku… semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat… sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….
Semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam……. InsyaAllah..

Monday, March 28, 2011

jln ngan family

hari ahad ari tu saye ngan family pergi lumut 
and lepas tu kt org pergi ke tesco manjung
best.....

Saturday, March 26, 2011

KASIH SEORANG IBU




Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk

menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang
bertulis sesuatu.Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut
kertas yang
dihulurkan oleh sianak lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai RM4.00
2) Tolong jaga adik RM4.00
3) Tolong buang sampah RM1.00
4) Tolong kemas bilik RM2.00
5) Tolong siram bunga RM3.00
6) Tolong sapu sampah RM3.00

Jumlah : RM17.00


Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak
sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang
pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian &
keperluanmu - PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang
dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu".mukasurat yang ditulisnya.
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada

Thursday, March 10, 2011

Friday, March 4, 2011

puisi mencari cinta abadi

Ada hati yang terluka,
Ada tangisan di bibir mata,
Ada derita meruntun jiwa,
Ada jiwa tiada bernyawa…

Hati ini sedih sekali,
Ada derita silih berganti,
Ingin pergi membawa diri,
Tempat mengadu hanya Ilahi….

Moga luka boleh diubati,
Moga jiwa hidup kembali,
Moga hati tidak mati,
Moga derita berlalu pergi….

Siapa sangka siapa menduga,
Bahagia dicari derita tiba,
Mengadu nasib pada yang Esa,
Moga tenang seluruh jiwa..

Thursday, March 3, 2011

cinta sejati

love is a light heart,
love the creation of human nature,
and where the creation of love,
that is where love begins ...

Wednesday, March 2, 2011

exam

huhuhu minggu depan nak exam

nervous la.......

baru di blog

aku baru di blog
jadi kalu nak follow ...follow


ok ASSALAMMUALAIKUM

tentang ku

nama ku nurul atika .
umurku 13 tahun 
ku berasal dari selangor
cita2 ku hendak menjadi jurugambar yg terkenal....
hobi ku suke menangkap gambar.....
and add la diri ku di facebook........